ΠΑΡΟΧΕΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στον Πρότυπο Βρεφικό - Παιδικό Σταθμό Baby Steps στο Μαρκόπουλο λειτουργούν τμήματα για βρέφη και παιδιά ηλικίας από 40 ημέρων έως 6 ετών. Όλα τα τμήματα είναι ολιγάριθμα, ενώ οι ώρες κανονικής λειτουργίας του σταθμού είναι 06:30-19:00.

Ακόμη, προσφέρεται ειδικό πρόγραμμα φύλαξης μετά το πέρας της λειτουργίας του σταθμού (ώρες 16:00-19:00), ενώ λειτουργεί και πρόγραμμα φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης για μεμονωμένες ημέρες ή ώρες (από 06:30 έως 19:00) που αφορά ηλικίες από 12 μηνών έως 5 ετών.

Ο σταθμός μας διαθέτει καταρτισμένο προσωπικό σε όλους τους τομείς (παιδαγωγοί, μαγείρισσα, καθαρίστρια, οδηγός) για την άριστη λειτουργία του. Στο πλαίσιο του κανονικού προγράμματος, παραδίδονται μαθήματα Λογοπεδικής, Μουσικοκινητικής, Αγγλικής γλώσσας και άλλων δραστηριοτήτων από εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες. Επίσης, εφαρμόζεται το Αθλητικό Πρόγραμμα "Mini Sports", για την ενίσχυση της σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας των παιδιών. 
image-188086-124143-lineLAST.png
Στις στάνταρ παροχές του σταθμού περιλαμβάνονται ακόμα:

Μηνιαία ιατρική παρακολούθηση από παιδίατρο

Συμβουλευτική γονέων από παιδοψυχολόγο & λογοπεδικό
Ειδικό πρόγραμμα σίτισης, σύμφωνα με τις υποδείξεις παιδιάτρου (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό)

Τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι του σταθμού είναι ειδικά διαμορφωμένοι για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και την καλύτερη υγιεινή των παιδιών. Όλοι οι χώροι διαθέτουν μέσα για τη θέρμανση και τον κλιματισμό τους, ενώ παράλληλα το νερό φιλτράρεται.
image-188084-girl.png
Οι γονείς ενημερώνονται για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων των παιδιών στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς (τα υλικά εργασιών παρέχονται από το Σταθμό).

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται τρεις ενημερωτικές συναντήσεις των γονέων με τους παιδαγωγούς του σταθμού. Επίσης, τηρείται Τετράδιο Επικοινωνίας, όπου αναγράφεται η καθημερινότητα του παιδιού στον Βρεφικό - Παιδικό Σταθμό και τυχόν παρατηρήσεις των γονέων.

​Τέλος, παρέχεται ειδική ενδυμασία για τους γονείς, από τη Διεύθυνση του Σταθμού, προς αποφυγή μικροβίων στους χώρους απασχόλησης των παιδιών.